BackUp door 113

BackUp door 113

Gemiddeld: 4.4 (5 stemmen)

Heb je zelfmoordgedachten en zoek je handvatten om hier mee om te gaan? BackUp biedt houvast met verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je iemand die aan zelfmoord denkt, wilt helpen kun je met BackUp aan de slag.

Verzamel belangrijke contactpersonen onder BackUps: in nood kan je direct een sms versturen. Maak BackUp kaarten van activiteiten die je kunt ondernemen om zelf rustiger te worden op moeilijke momenten. Vul je BackUp Box met foto’s, muziek, quotes en afspraken in de toekomst om naar uit te kijken. Maak in het Veiligheidsplan een stappenplan om een crisis door te komen. Of help iemand anders er weer bovenop door iemands BackUp te zijn.

Je kunt de app zelf gebruiken. Wil je hem liever samen invullen met een vriend, vertrouwenspersoon of hulpverlener? Ook dat kan. Lees er meer over op https://www.113.nl/

Deze app is geen vervanging van professionele hulpverlening. Als je aan zelfmoord denkt, raden we je sterk aan om contact op te nemen met een professionele hulpverlener. Een gesprek met de huisarts kan een eerste stap zijn. Of meld je aan voor kortdurende online therapie op https://www.113.nl/, anoniem, vertrouwelijk en met je vaste psycholoog.

BackUp is een onderdeel van 113 Zelfmoordpreventie.
De elementen in de app zijn wetenschappelijk onderbouwd. De app is getest door zowel een experts- als gebruikersgroep en door beide groepen positief ontvangen. Er wordt een gebruikersonderzoek uitgevoerd om de app te evalueren en indien noodzakelijk aan te passen.